16 Jun

VII Cursa VOLS-Navas: festa de la solidaritat i l'esport

CADA GOTA COMPTA: VII Cursa Solidària VOLS-Navas

Diumenge 15 de juny, 8h: Un munt de voluntaris i voluntàries amb la samarreta de VOLS o amb l’armilla groga pengen globus, pancartes, senyalitzen el recorregut, col·loquen taules, preparen megafonia. Alguns corredors ja escalfen.

9h. La plaça Ferran Reyes està transformant i passant d’aquell color gris habitual a una barreja de colors i moviment. Els corredors que no ho  han fet abans recullen el dorsal i revisen l’itinerari de la seva categoria. Proves de so.

9’30h. La parada de Comerç Just ja està muntada. Inscripcions d`última hora. Agulles per enganxar el dorsal.

9’45h. Comença la música a la plaça i també els nervis dels que estan a punt de competir. El presentador parla del projecte de Ougadougou a Burkina Faso, volem aconseguir la instal·lació d’aigua per al Centre Juvenil que vol donar oportunitats de futur als joves .

10h. El Zenón, el director tècnic de la cursa, dóna indicacions de seguretat als corredors i dóna la sortida a la cursa d’adults. Corren junts un centenar de persones de les categories Sènior, Veterans A i Veterans B.  La marxa és ràpida i la temperatura és bona. El públic anima i l’organització dóna les indicacions oportunes. Quan els primers corredors arriben a meta, a altres encara els hi queda un bon esforç per fer per completar els 3.000m del recorregut.

10’30h. Avituallament, recuperar energies. Felicitacions.  Els més joves ja escalfen. La música sona i el barri nota que alguna cosa especial passa avui a la plaça.

11h. Pocs però ben valents!…els més joves prenen la sortida en un recorregut de 1.000m. El públic els anima. Felicitacions i abraçades, l’esforç ha valgut la pena!

11’15h. Els tambors de “Luta sem pausa” comencen a sonar… aquest col·lectiu musical d’acció social ens anima amb la Batukada que aplega participants i veïns i veïnes.

11’30h. Ara és el moment de la categoria infantil. 500m. de recorregut. “i què passa si perdo...?” “aquí no perd ningú... tothom guanya!: els que correm ens ho passem bé i a més tindrem un premi, el barri gaudeix d’un matí de festa i els joves de Ouaga tindran aigua en bones condicions”. Enhorabona per l’esforç.

11’45h. Això sí que és una festassa: la categoria petits, de 0 a 4 anys són els protagonistes. Escassos 100m acompanyats per familiars i amics. Els que arriben en les primeres posicions es mostren orgullosos de la feina feta.  Xocolata i ball per a tothom. Les coreografies des de l’escenari són seguides per grans i petits.

12h. Entrega de premis. El Raimon, en Josep, l’Ivan, el Pedro, el Josep i la Milagros fan entrega als tres primers classificats de cada categoria. Sorteig de regals.
Satisfacció i agraïment són les dues paraules que ressonen en acabar aquesta jornada.


Cada gota compta... teníem raó quan vam escollir l’eslògan d’aquest any: moltes petites gotes d’aigua ho han tornat a fer possible.

Valorar aquest article
(0 vots)
Tornar al principi