27 Gen

Viatge a terreny: Projecte Burkina Faso 2016

Durant la segona setmana de gener l’enginyer Joan Yebras,  de l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) ha viatjat a Koubri, a una vintena de quilòmetres de Ouagadougou, la capital de Burkina Faso. En aquesta pàgina explica el dia a dia al terreny.

El viatge s’ha executat en el marc de la col·laboració amb VOLS i amb la contrapart de les Salesianes al país per posar en marxa el projecte de  Construcció d’un castell d’aigua en alçada que té com a objectiu subministrar aigua potable a un gran complex socioeducatiu que es previst d’executar entre 2016-2018. És previst que el pou i la bomba d’extracció que alimenti el castell permeti generar aigua suficient per a desenvolupar també una formació en horticultura i en petita ramaderia.

En Joan ha estat acompanyat en tot moment per la missionera salesiana Bernarda García, responsable del projecte a Burkina Faso, i amb una llarga trajectòria com a ecònoma fins fa poc i responsable de projectes de les salesianes a la zona d’Àfrica Occidental Francòfona (AFO). També acompanyat de la salesiana Ruth, ecònoma actual de la regió.

El viatge ha estat molt productiu i s’han pogut reunir amb l’arquitecte del projecte, veient fórmules de millores de sostenibilitat en la construcció, així com també s’han fet contactes en àmbits universitaris, amb les autoritats locals i els futurs beneficiaris/es del projecte.

S’ha estat present també en les perforacions per a la recerca d’aigua per alimentar el castell, i també s’han visitat experts locals en la gestió de la formació en horticultura i petita ramaderia.

Ahir mateix, en Joan es va reunir amb la Comissió de Projectes de VOLS, formada per voluntaris més el tècnic de cooperació i va poder explicar en detall el viatge i les potencialitats del nou projecte, que per a VOLS és la gran prioritat aquest 2016.

Darrera modificació el Dilluns, 25 abril 2016 13:13
Valorar aquest article
(1 Votar)
Tornar al principi