20 Nov

Seguim optant per la infància

En el Dia Universal de la Infància les organitzacions salesianes que treballem per la promoció i el desenvolupament de la infància a tot el món: la Coordinadora Estatal de Plataformes Socials, la Confederació de Centres Juvenils Don Bosco d'Espanya, Escoles Salesianes, Misiones Salesianas, Jóvenes y Desarrollo, Solidaridad Don Bosco i VOLS, ens unim per renovar el nostre compromís d'opció preferencial per la infància i reclamar una veritable aposta pels infants del món.

Optar per la infància és:

- Garantir el dret a l'educació de qualitat a tots els infants, especialment aquells que es troben en situacions de pobresa i exclusió social.
- Atendre situacions de risc en la infància, que inclou tot el que impedeix o limita l'accés a l'educació, l'alimentació, la protecció, etc.
- Garantir el dret al joc i l'esbarjo, promovent espais d'oci i temps lliure, llocs on poder experimentar l'associacionisme, la participació i el protagonisme infantil i juvenil.
- Donar veu i promoure la participació infantil. Apostem pel creixement dels infants en els seus contextos vitals, com a ciutadans i ciutadanes amb capacitat crítica i transformadora de la seva realitat.

En el Dia Universal de la Infància, les organitzacions salesianes hem units nostres veus per reclamar un veritable compromís pels infants del món. Un compromís que vagi més enllà de les obligacions econòmiques, també necessàries, perquè els drets de la infància siguin respectats.

Llegir el Manifest.

Valorar aquest article
(0 vots)
Tornar al principi