20 Abr

Presentem la campanya "Sobirania alimentària a Burkina Faso"

Amb l'objectiu de lluitar per garantir l'accés als mitjans de producció i als aliments de totes les persones, especialment les més vulnerables.

"Tota persona té dret a un nivell de vida que asseguri, per a ell i la seva família, la salut i el benestar, especialment en relació a l’alimentació (...)" Article 25 de la Declaració Universal de Drets Humans.

Tot i això, avui al món, la majoria dels productors pateixen fam. Moltíssims d'ells viuen en una situació precària, no tenint el accés als mitjans de producció: la terra, l'aigua i la biodiversitat. No trien el que cultiven, ni de quina manera, ni quin és el destí d'aquests cultius. No tenen el control sobre el preu de la seva producció.

La Sobirania Alimentària pretén ser una solució alternativa al model agroindustrial globalitzat, mitjançant la combinació de la capacitat productiva camperola, una gestió sostenible dels recursos i polítiques governamentals que garanteixin l'alimentació adequada de la ciutadania, amb independència de les lleis que regeixen el comerç internacional. 

Campanya "Sobirania alimentària a Burkina Faso" https://soberaniaalimentariaburkina.org/

Per aquest motiu des VOLS, i arran d'un viatge a terreny a Burkina Faso el passat mes d'octubre, en el marc del seguiment tècnic del projecte "Accés a l'aigua i l'horticultura per al complex socioeducatiu, cultural i esportiu per als infants i joves de Kouba, a la comuna de Koubri (Ouagadougou) "es va destinar part del viatge per treballar el concepte " Sobirania alimentària " arran de casos concrets de la realitat del país però que es poden extrapolar a nivell mundial.

Fruit d'aquest treball neix la Campanya Sobirania alimentària a Burkina Faso https://soberaniaalimentariaburkina.org/  que esperem pugui contribuir, igual que moltes altres que existeixen, a lluitar per un model econòmic diferent que entengui la sobirania alimentària com un element fonamental per el desenvolupament de qualsevol poble.

Us detallem alguns dels apartats / recursos que podeu visitar al web (en castellà):

-Soy productora

-La soberanía alimentaria es / noes

-Historia de la soberaníaalimentaria

-Entrevistas a agricultores en Burkina Faso y otros recursos

-Actividades de sensibilización y concienciación:

-         Los beneficios de la comida ecológica y deproximidad

-         ¿sabemos qué son lostransgénicos?

-         Alimentación y efectoinvernadero

-         De la seguridad alimentaria a la soberaníaalimentaria

Darrera modificació el Dijous, 20 abril 2017 07:33
Valorar aquest article
(0 vots)
Tornar al principi