13 Mar

“Per als qui estan disposats a creure i crear un món millor”

El cap de setmana del 11 i 12 de març una trentena de persones, entre voluntaris i equip zero, de les ongd Jóvenes y Desarrollo i VOLS – Voluntariat Solidari, ens hem trobat a València per a realitzar una trobada formativa en vistes a l’experiència de voluntariat internacional d’aquest proper estiu.

El lema de la trobada ha estat: “per als qui estan disposats a creure i a més, a crear un món millor”. Tot el cap de setmana hem anat realitzant activitats i dinàmiques relacionades amb la intereligiositat, el creuament de cultures, i les persones migrants.

Vam començar amb una visita al Centre Cultural Islàmic de València, on vam conèixer la gran feina que estan fent al barri i a la ciutat relacionada amb l’educació i la sensibilització sobre món musulmà al nostre entorn. A més, hi va haver un intercanvi molt enriquidor entre diferents cultures, religions, i en el fons, entre persones.

Vam seguir amb la projecció del “Documental Astral” per a aprofundir sobre la situació de les persones refugiades i el que està passant al Mar Mediterrani posant especial èmfasi a la nostra mirada i a les nostres accions davant d’aquesta problemàtica.

A la nit vam fer una visita cultural pel centre de la ciutat per a gaudir d’una vetllada en grup i per crear ambient de cara a les activitats de diumenge, on vam començar amb els “Bons dies” amb frases impactants sobre la migració. Vam continuar amb dinàmiques encarades a l’acció amb el nostre entorn sobre tot el que vam estar tractant durant els 2 dies.

Hem tancat el cap de setmana amb missatges positius de cara a l’aprenentatge comú, els vincles creats entre les dues ONGD, i amb un emotiu final. Agraïts/des pel temps compartit i per la voluntat conjunta de crear un món millor.

Valorar aquest article
(0 vots)
Tornar al principi