Imprimir aquesta pàgina
01 Abr

Pel dret a una escola per a tothom

La Campanya Mundial per l’Educació, Dincat i Jocviu defensem el dret a una escola per a tothom a través d'un manifest en el que reclamem una educació de qualitat, promotora d’igualtat d’oportunitats, accessible i inclusiva per a les persones amb discapacitat.

Amb motiu del Dia Internacional de l’Educació (1 d’abril), la Campanya Mundial per l’Educació, Dincat (Discapacitat intel·lectual Catalunya) i Jocviu uneixen esforços per defensar una escola per a tothom. En un manifest conjunt, les 3 entitats reclamen el dret a una educació de qualitat, promotora d’igualtat d’oportunitats o del canvi social, que sigui accessible i inclusiva i que permeti a cada alumne/a desenvolupar el seu propi potencial i els seus propis talents amb els suports necessaris.

Durant la Setmana Mundial per l’Educació (del 7 al 13 d’abril), milions de persones a tot el món es mobilitzaran sota el lema “Sumem capacitats. Pel dret a una educació inclusiva” per recordar als/les governants el compliment del dret a l’educació de les persones amb discapacitat a tot el món i per exigir que es destinin els recursos necessaris perquè l’educació inclusiva sigui una realitat.

Dins la Setmana Mundial per l’Educació, a Catalunya el pròxim dimarts 8 d’abril de 10 a 12h tindran lloc les jornades lúdico-esportives “Una escola per a tothom” al Centre Esportiu Municipal Can Dragó a Barcelona (C/Rosselló i Porcel, 7-11). Aquestes jornades promouen la trobada entre centres educatius ordinaris i d’educació especial per visualitzar una societat plural que, mitjançant la cooperació i la convivència, faci evident que una escola per a tothom és possible.

Podeu veure aquí el vídeo de presentació de la Campanya Mundial per l'Educació.

 

 

 

Darrera modificació el Divendres, 07 Novembre 2014 21:53
Valorar aquest article
(0 vots)