02 Des

Participem a l’Assemblea general de Lafede.cat

Ahir a la tarda VOLS va participar en l’Assemblea General Extraordinària 2015 de Lafede.cat – Organitzacions per a la Justícia Global. Aquesta va començar amb una xerrada a càrrec del periodista Xavier Aldekoa, recentment guardonat amb el X Premi Memorial Joan Gomis en la modalitat de trajectòria periodística, per la seva tasca a l’Àfrica. Aldekoa va presentar el seu parer sobre les estratègies que poden compartir periodistes i ONG per a una millor comunicació. Al seu parer, la informació internacional s'està "humanitaritzant" i cal canviar la manera com el nostre periodisme presenta la realitat dels països empobrits.

Lafede.cat participa del projecte europeu DevReporter Network (http://devreporternetwork.eu/ca) per a la millora de la qualitat de la informació i de la comunicació de la solidaritat internacional, que ha configurat una xarxa de periodistes i professionals de la comunicació per al desenvolupament. Properament es presentaran recomanacions comunicatives que complementaran el Codi ètic compartit per les entitats.

En el transcurs de l’assemblea es va aprovar l’ingrés a Lafede.cat de dues noves entitats: Associació Oikocrèdit Catalunya i Dret a morir dignament (DMD). Així mateix, es va aprovar la candidatura a la Junta Directiva presentada per Luca Gervasoni, de Nova-Innovació Social i Novact-Institut Internacional per a l’Acció Noviolenta.

Finalment, també es va difondre la nova web de l'Intercom – L’agenda de la justícia global (http://intercom.lafede.cat), que és l’eina de difusió online d’activitats, formació i ofertes de les entitats federades.

Darrera modificació el Dimecres, 02 Desembre 2015 15:12
Valorar aquest article
(0 vots)
Tornar al principi