06 Nov

Obrint nous horitzons de cooperació internacional al Camerun

Del 25 al 30 d’octubre, VOLS s’ha desplaçat a Yaoundé per treballar en un projecte d’ampliació d’una escola de secundària dels Salesians al barri de Mimboman. El viatge a terreny ha estat possible gràcies el suport de l'Ajuntament de Santa Maria de Palau Tordera, que ha contribuit amb una aportació de 900 euros d'una subvenció de projectes de cooperació al desenvolupament de 2018.

Des de VOLS, en l’àmbit del treball en la cooperació internacional, es va visitar del 25 al 30 d’octubre l’obra salesiana del barri de Mimboman, a Yaoundé, la capital del Camerun, per conèixer de primera mà el projecte d’ampliació d’una escola de secundària amb el qual l’ongd salesiana col·laborarà en el marc dels propers dos anys.

En una primera fase, l’ampliació de l’escola té com a objectiu poder ampliar l’oferta formativa amb els cursos de batxillerat (en l’actualitat no s’ofereixen), millorar les instal·lacions i poder oferir una ratio d’alumnat-professor que no faci impossible rebre una educació de qualitat. En l’actualitat, la majoria d’escoles públiques secundàries del país tenen per aula més d’un centenar d’estudiants, fet que complica molt un acompanyament personalitzat.
 
Josep Maria Sabé, director de l’obra de Mimboman i responsable de projectes dels Salesians a la regió de l’Àfrica Tropical Equatorial (ATE) explica que “l’objectiu final és que el centre actual on s’imparteixen les classes de secundària quedi per a la formació professional, que ara compta amb pocs espais, i que es pugui finalitzar un nou edifici en que tota l’escola disposi de millors instal·lacions (laboratoris, biblioteca, classes amb dimensions adequades, etc) i capacitat per a la gran demanda d’inscripcions de secundària que hi ha al barri”.
 
L’equip de VOLS al terreny, format per Begoña Simal com a responsable tècnica de l’entitat i Xavier Costa com a responsable de l’àrea de projectes de cooperació internacional, es va reunir amb l’oficina tècnica de desenvolupament dels Salesians al Camerun per treballar conjuntament els objectius i les necessitats del projecte.
 
També va haver-hi temps per conèixer les diferents presències de salesianes i salesians al Camerun que donen respostes educatives en contextos de dificultat també a Ebolowa i Bafia, a part de Yaoundé. 
Darrera modificació el Dilluns, 07 Gener 2019 09:16
Valorar aquest article
(0 vots)
Tornar al principi