13 Oct

Notícies de l’Elena Marín: Voluntariat a Ghana

Ja porto gairebé tres setmanes a Ghana descobrint la seva cultura, la seva gent i tots els projectes que la comunitat Salesiana duu a terme. Concretament col·laboro en dos d’ells:

Pels matins treballo al departament de comunicació de la regió de l’Àfrica Oest anglosaxona, que bàsicament s’encarrega de cobrir tots els events que es realitzen en els 4 països que formen la inspectoria i ho transmeten mitjançant la publicació de butlletins i l’edició de vídeos. Properament col·laborarem en un projecte que s’està escrivint aquí la Casa Provincial, anomenat ”Co-partners in development”. L’està portant a terme un equip provinent de l’ONG italiana VIS (Voluntariato Internazionale per lo Sviluppo), i consisteix en reforçar les habilitats de la gent que treballa a les oficines de desenvolupament de les ONG’s salesianes d’Àfrica i del Carib.

I per les tardes treballo al CPC (Children Protection Center). És un centre on acullen nens i nenes que han viscut situacions d’explotació laboral. Viuen en el mateix centre, i també hi fan classes. L’objectiu principal és donar -los un ambient familiar temporal, una bona alimentació, higiene, i un acompanyament psicològic, fins que troben les seves famílies o gent propera a elles que se’n pugui fer càrrec. La meva tasca és coordinar i realitzar activitats de lleure per les tardes, en les quals combinem jocs d’interior, d’exterior, esports i un dia de tallers per potenciar la seva creativitat.

I tot això ho faig sempre acompanyada de gent molt acollidora i disposada a fer que el meu procés d’adaptació i integració a la cultura i a la comunitat sigui el més fàcil possible.

Darrera modificació el Dimarts, 13 Octubre 2015 13:24
Valorar aquest article
(2 vots)
Tornar al principi