28 Jul

Neix el Blog “La Veu del Sud”

Des de VOLS i amb la col·laboració de Solidaridad Don Bosco y Jóvenes y Desarrollo neix el Blog “La veu del Sud”, des del convenciment que la cooperació al desenvolupament és una eina per establir ponts i col·laboracions mútues entre diferents pobles i persones amb un objectiu comú: la construcció d'una societat sostenible i equitativa.

En moltes ocasions des d’Occident - i les ONGD en ocasions també ho fem, tenim una visió molt predeterminada de la realitat dels països empobrits en els quals treballem, i sovint no disposem d’espais per escoltar quina és la seva forma d’entendre el món, d’afrontar les problemàtiques socials, polítiques, econòmiques, en definitiva, la seva forma d’avançar i construir una societat més justa.

Així doncs, el Blog vol escoltar les opinions i reflexions de les persones que des del Sud, des del seu treball diari, des de la seva expertesa en diferents matèries, volen compartir la seva opinió i créixer conjuntament.

El Blog està en quatre llengües, català, castellà, anglès i francès, per tal de facilitar l’accés a persones de diferents orígens, i que a part de sensibilitzar a Occident sobre formes diferents d’afrontar problemàtiques, també permeti intercanviar impressions entre les realitats del sud.

Es tracta d’una experiència pilot que esperem vagi creixent mica en mica i que entre totes i tots siguem capaços d’anar-la enriquint.

Ja podeu llegir-ne el primer article:  ELS EUROPEUS I L’AJUDA AL DESENVOLUPAMENT. Autor: Guillaume Langamvare, Tècnic de Projectes d’ ADAFO, Oficina de Desenvolupament dels Salesians a la zona de l’Àfrica Occidental Francòfona.

Darrera modificació el Dimarts, 28 Juliol 2015 10:29
Valorar aquest article
(0 vots)
Tornar al principi