24 Abr

Mig centenar de persones participen a la Jornada VOLS

El dissabte 22 d’abril va tenir lloc a Salesians Rocafort la Jornada VOLS, que va comptar amb l’Assemblea anual de socis i sòcies, formació per al voluntariat internacional i també per als grups d’Espiral Solidària de Salesians Badalona, Mataró i Sarrià.

La Jornada va incorporar la xerrada de l’activista per la justícia social Arcadi Oliveres, amb “Un món desigual en el que cal obrir una porta a l’esperança”. Després va seguir un dinar fraternal en el que cadascú va compartir el que duia i es va poder dialogar amb el jove africà Dia Mamadou, que els va explicar la seva experiència migratòria.

Transcurs de la Jornada

A les 10h del matí s’iniciava la jornada amb l’Assemblea de socis i sòcies 2017 en la que es va aprovar per unanimitat la gestió econòmica del 2016, el pla de treball 2017, es va ratificar la composició de la junta directiva, i es va donar el vistiplau per seguir endavant amb el procés d’unificació de les ONGD de Salesians a nivell de l’estat: VOLS – Voluntariat Solidari, Jóvenes y Desarrollo i Solidaridad Don Bosco.

D’altra banda, i paral·lelament a l’Assemblea es va desenvolupar la formació per al grup de 12 persones que participaran en l’experiència de voluntariat internacional d’enguany a l’estiu. Van rebre la formació sobre Consells de Salut a càrrec de Roser Navarro, infermera vinculada a la família salesiana amb una llarga trajectòria de treball de cooperació en els països del Sud.

També a la mateixa hora tenia lloc en un altre espai de l’escola de Rocafort la trobada de tres grups de joves (14-17) de l’Espiral Solidària de Salesians Badalona, Mataró i Sarrià, que van compartir experiències de la vida de grup de l’Espiral i van realitzar diferents tallers transformadors.

A les 12:30 h, en una xerrada oberta a tothom, es va poder gaudir de la conferència d’Arcadi Oliveres, que va sacsejar les consciències de l’auditori  denunciant obertament les actituds insolidàries de moltes empreses i governs que no busquen el bé comú sinó només els interessos particulars.

Oliveres va fer una crida a buscar en les fonts originals per no deixar-se manipular informativament i va fer un al·legat en positiu sobre el fenomen migratori, argumentant que totes les societats sempre han evolucionat gràcies a l’intercanvi i que tot i que des dels poders fàctics ens fan arribar el discurs de la por sobre les persones nouvingudes, res més lluny de la realitat, són una immensa oportunitat per al creixement en valors i cultural de qualsevol societat. Va criticar molt especialment el paper de la Unió Europea en les polítiques d’acollida migratòria i l’agència de control europea de fronteres Frontex

Darrera modificació el Dilluns, 24 abril 2017 09:18
Valorar aquest article
(0 vots)
Tornar al principi