10 Mai

La Yequedada recapta prop de 2.000 euros per Entarachén VOLS

La prova, amb caràcter solidari va ser un èxit rotund. Solidaritat, esport i convivència marcaven les línies mestres d'aquesta prova que recaptava gairebé 2.000 euros que es donaven a l'ONG Entarachen Vols, per a la campanya  "Suma't per Síria". Veure fotografies.

L'alcalde d'Igriés-Yéqueda, Roque Adrada es mostrava molt orgullós de Yequedabici, en considerar que "realitzen un treball digne de tot reconeixement". Pili Cajal, des de l'organització explicava que "l'amenaça de pluja a l'hora de sortida no ha restat brillantor i tot s'ha desenvolupat sense cap tipus d'incidència".

Cajal, assenyalava que "hem tornat a lliurar un primer taló a Entarechen que tindrà la seva continuïtat un cop tancada la fila zero i possibles aportacions" També donava les gràcies a tots els voluntaris i empreses - més de 40-, que s'han bolcat en aquesta edició.

En l'aspecte esportiu la Yequedada comptava amb tres rutes, una familiar-infantil de 9 km, una altra de 25 km i l'anomenada "llarga" de 50 km. Els recorreguts de gran bellesa transcorrien per la zona de carrasques propera a Banastás, camins cap a Arascués i les muntanyes de Igries-Yéqueda.

Entorn a 200 ciclistes prenien la sortida a les 9 del matí des del centre multiusos de Yéqueda. Per començar amb alegria es sortejava, en aquest moment, un pernil entre els inscrits. Amenaçava pluja que arribava dèbilment, en alguns moments del traçat, tot i que els camins, van suportar bé l'aigua.

La prova estava federada i, en no ser competitiva, no es lliuraven classificacions. El primer corredor en arribar a la meta era el jove de Jaca, Adrián Giménez. El crono de la seva BTT marcava 2 hores i 3 minuts. Uns minuts més tard van entrar José Luis Rodrigo i el cadet Luis Laclaustra que van marcar un temps de 2 hores 12 minuts. A partir d'aquí van anar arribant els participants de totes les rutes.

De 12 a 14 hores es realitzava el programa A vivir Huesca amb Cristina Pérez. Per l'antena van sonar les veus d'organitzadors, ajuntament, empreses, participants i altres convidats com les nenes de patinatge sobre rodes, veïns del poble i els representants d’Entarachen Vols. S’analitzava, al programa el paper vertebrador que tenen aquests esdeveniments en localitats de l'entorn a Osca i que juguen un paper molt important.

Yéqueda, s'apuntava, és més que una urbanització dormitori. Es explicava per part de tots els convidats que "hi ha vida cultural, esportiva, social, gastronòmica i que es fan moltes coses"

A tots els participants se'ls lliurava una bossa i samarreta solidària en record a la seva participació. Al Centre Multiusos es realitza un "final de festa" amb un dinar popular a la qual assistien 200 comensals. Acabava amb un magnífic sorteig de regals.

La prova estava organitzada per Yéquedabici i l'Ajuntament d'Igriés amb el patrocini del restaurant FETRA i Planxisteria STA i la col·laboració de diferents empreses.

Darrera modificació el Dimarts, 10 Mai 2016 14:04
Valorar aquest article
(0 vots)
Tornar al principi