05 Jun

La contaminació asfíxia el futur dels joves

VOLS se suma a diferents organitzacions salesianes alcen la veu, en el Dia Mundial del Medi Ambient, contra la contaminació i a favor del futur de la joventut del món i llancen el repte #PonteEnVerde

La Coordinadora Estatal de Plataformes Socials Salesianes, la Confederació de Centres Juvenils Don Bosco, Escoles Salesianes, Misiones Salesianas, les ONGD Jóvenes y Desarrollo, Solidaridad Don Bosco i VOLS i el Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil llancem el repte #PonteEnVerde en el Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra avui 5 juny. Amb això, les organitzacions salesianes volem que la Xarxa es pinti de verd pel futur dels joves, per una ecologia ambiental, econòmica i social; per una ecologia de la vida quotidiana; #PonteEnVerde per una ecologia guiada pel bé comú i la justícia entre generacions.

Els Salesians i Salesianes de tot el món treballen educant i formant al jovent amb l'objectiu que aquests joves gaudeixin d'un futur feliç. No obstant això, certes "amenaces externes" poden tenir un greu impacte en el seu futur. Una d'aquestes amenaces és la contaminació atmosfèrica, tema central proposat per l'ONU per al Dia Mundial del Medi Ambient.

Diferents estudis han demostrat que la contaminació de l'aire no només afecta la salut física, sinó també a la salut mental de les persones. La salut física i mental negativa pot tenir una influència adversa en molts aspectes de la vida, incloses les activitats quotidianes, les interaccions socials i els èxits educatius, especialment per als infants. Aquestes influències els exposen a nombrosos problemes socials, que els porten a l'exclusió i a l'explotació. Per tant, la contaminació de l'aire està asfixiant literalment el desenvolupament i el futur de les persones més joves.

El Papa Francesc a Laudato Si assenyala que "l'exposició als contaminants atmosfèrics produeix un ampli espectre d'efectes sobre la salut, especialment dels més pobres, provocant milions de morts prematures". Amb prop de set milions de morts prematures cada any a causa de la contaminació atmosfèrica, els efectes de la contaminació atmosfèrica són perillosos i mortals.

A més, el Papa també ens recorda que "els joves exigeixen canvis i es pregunten com algú pot dir que està construint un futur millor sense pensar en la crisi ambiental i els sofriments dels exclosos". Enfront de la propagació massiva de la contaminació atmosfèrica a tot el món, el jovent d'avui està alçant la veu per exigir: No asfixiïs el nostre futur. Don Bosco Green Alliance, el col·lectiu d'organitzacions salesianes per donar poder als joves en la lluita contra el canvi climàtic i la defensa de la nostra Casa Comuna, aprofita l'oportunitat del Dia Mundial del Medi Ambient per fer que aquesta demanda dels joves sigui escoltada, tant per la societat civil com pels responsables de la presa de decisions.

"En aquest context, els membres de la Família Salesiana, donem suport als esforços dels joves per construir un futur millor per a ells, creant un ambient segur i solidari i afrontant les amenaces que afecten el seu futur", afirma Koldo Gutiérrez, director del Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil.

Darrera modificació el Dimecres, 05 Juny 2019 07:04
Valorar aquest article
(0 vots)
Tornar al principi