04 Des

Inaugurat el Centre de Promoció Femenina a Burkina Faso, impulsat per les ongd salesianes

S’han iniciat els tallers de formació professional amb 93 persones inscrites en cuina-pastisseria, costura i perruqueria. En breu començarà la informàtica.

El passat 24 de novembre va tenir lloc la inauguració del Centre de Promoció Femenina de les Salesianes a Koubri (Ouagadougu), Burkina Faso. L’acte va comptar amb la presència d’autoritats civils, religioses i fins i tot del Rei tribal del país, presència molt significativa perquè mostra de la rellevància del projecte en un entorn social molt desfavorit.

Les ongd de Salesians - VOLS, Solidaridad Don Bosco i Jóvenes y Desarrollo – i Salesianes - Fundación Madreselva - han donat suport al projecte amb l’obtenció de fons a través de finançament públic i privat, així com amb una coordinació en el disseny i l’execució del projecte entre elles i amb la contrapart salesiana a Burkina Faso.

El 5 de novembre es van iniciar els cursos de cuina-pastisseria (27 inscrits), costura (41) i perruqueria (25), un total de 93, i durant el mes de gener de 2019 s’iniciarà el d’informàtica, arribant a una xifra d’unes 140 persones en formació. Paral·lelament, l’alumnat compta també amb un curs d’alfabetització.

L’apoderament de la dona en aquest projecte és fonamental i prioritari, i en aquest sentit del total d’alumnat només 10 són nois (cuina) i el professorat, un total de 7, compta només amb un home, la resta són dones.

Darrera modificació el Dimarts, 04 Desembre 2018 11:35
Valorar aquest article
(2 vots)
Tornar al principi