15 febrer

Exposició "Un viaje a la esperanza" en Entarachen VOLS

Amb l'objectiu de conscienciar sobre la realitat d'Etiòpia, en la qual Teresa López, voluntària de l'entitat, hi porta més d'una dècada treballant.

Trenta-cinc fotografies amb nens i grans, llocs i costums d'Etiòpia donen forma a l'exposició "Un viaje a la esperanza. Etiopía ", que s'inaugurava el dilluns 13 a Huesca, i es podrà visitar fins al 9 de març a la sala d'Exposicions CAI de la ciutat, organitzada per l'ONG Entarachen-Vols.

Una exposició coral, ja que les fotografies han estat realitzades per ciutadans de Huesca durant els seus viatges al país africà, i pel fotògraf Yago Ruiz, que va viure com a voluntari a Etiòpia.

Una mica més d'una dotzena d'imatges són del fotògraf Yago Ruiz, i hi ha altres de Teresa López, que treballa al país. Durant diversos anys, al Centre Juvenil Don Bosco, a Mekanissa, i en l'actualitat en un projecte de dones en desenvolupament, a Zway. Però a més, han participat aportant les seves imatges Estela Soler, Salas Abella, Carlos Bistuer, Silvia Fernández, Eva Lasauca i José Manuel López. Cadascuna de les fotos porta un petit text explicatiu, que situa l'espectador en el moment, lloc o costum que ha quedat plasmada en la imatge.

Les fotografies de l'exposició pretenen mostrar les cares més dolces i amables de la dura realitat que es viu als barris o pobles més pobres d'Etiòpia.

Entarache - VOLS porta més de dotze anys donant suport a projectes de desenvolupament a les zones més pobres d'Etiòpia. Un dels seus vaixells insígnia és el Centre Juvenil Don Bosco, a Mekanissa, i que atén uns 530 joves i nens d'aquest barri marginal, oferint-los cada dia un viatge a l'esperança.

La inauguració de l'exposició va comptar amb una xerrada sobre el projecte de Mekanissa, i amb la invitació a fer un cafè etíop per a tots els assistents, que tradicionalment se serveix acompanyat de crispetes de blat de moro. A la mostra es venen també alguns objectes d'artesania etíop.

Font: Radiohuesca.com

Darrera modificació el Dimecres, 15 Febrer 2017 14:57
Valorar aquest article
(0 vots)
Tornar al principi