14 Gen

Elena Marín: Voluntària a Ghana en el “Child Protection Center”

Seguim des de Ghana! Aquestes festes he tornat a Barcelona, per visitar la família, els amics, i fer una petita pausa. Ara ja fa 6 dies que torno a estar a Ashaiman. Els primers dies l’harmattan em va fer recordar que tornava a estar a Àfrica, però ara ja tinc les energies necessàries per viure aquesta nova temporada.

Els primers 3 mesos m’han servit per conèixer a la gent, la seva cultura, el seu estil de vida, i les meves tasques en els diferents projectes que els Salesians realitzen. Aquesta primera etapa va acabar amb una sortida per a celebrar el Nadal els membres de la comunitat i tots els treballadors/es de la Casa Provincial, on vam compartir tot un dia a la natura, jugant i fent esport, i el més important, fent equip.  

Aquest nou any comença amb molts reptes! M’estan donant noves tasques, i estic col·laborant més a fons en el projecte del Child Protection Center, implicant-me més en el seu funcionament i en la recaptació de fons.

En el centre des que vaig arribar 20 nens i nenes han pogut tornar amb les seves respectives famílies i reintegrar-se a la societat, i d’altres han estat traslladats a centres on han pogut tornar a l’escola formal. Encara hi ha 10 nens/es els quals no han aconseguit contactar amb les seves famílies, tot i això, hi ha un pla preparat per cada un perquè puguin tornar a l’escola, seguint vivint al centre. La casa està bastant tranquil·la, però ens estem preparant per a acollir nous infants rescatats de l’explotació laboral, principalment, i ajudar-los a trobar un ambient familiar on poder viure, formar-se i jugar.

Segueixo amb moltes ganes de col·laborar en tot allò que pugui aquí, i amb moltes ganes també de seguir aprenent de la gent de Ghana:  del somriure permanent, de les ganes de conèixer a tothom, d’intercanviar opinions, de voler celebrar cada bon moment amb música i balls, de la seva generositat envers els altres, i de gaudir de la vida malgrat les dificultats.

Llegeix l’article anterior de l’Elena.

Darrera modificació el Dijous, 14 Gener 2016 11:55
Valorar aquest article
(1 Votar)
Tornar al principi