12 Des

El projecte "Women in Development" trenca amb els estereotips de gènere a Etiòpia

S'han incorporat els tallers de motllures de guix i fusteria en bambú, generalment realitzats per homes.


Partint del proverbi africà "Mil passos comencen amb el primer", en aquesta edició del projecte "Women in Development" (Dones per al desenvolupament) a Zway, Etiòpia, les 28 dones que han participat en aquesta edició, han pogut escollir entre els diferents tallers formatius, el de motllures de guix i fusteria en bambú. Un petit gran pas per anar reduint la bretxa de gènere.


Des de la coordinació local del projecte els salesians expliquen que "estem molt contents amb l'acceptació que han tingut aquests dos nous tallers, ja que mitjançant l'exemple és la manera amb la qual podem anar generant canvis socials i de rols preestablerts.


Valorem molt positivament la formació en aquestes dues noves activitats generadores d'ingressos, ja que en les que s'oferien fins ara - telers, cuina, rebosteria, fleca, agricultura urbana, telers i cistelleria - no trencaven amb el rol de gènere, i estem avançant ".


El projecte compta amb una formació de sis mesos i un acompanyament personalitzat per a cadascuna de les dones, perquè a la fi de el projecte siguin capaces de ser autònomes i millorar les seves condicions de vida.


El projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Huesca i fons propis en el marc de la Campanya "Luces per Etiòpia" de la delegació de VOLS a Huesca.

Darrera modificació el Dijous, 12 Desembre 2019 15:28
Valorar aquest article
(0 vots)
Tornar al principi