19 Set

El Centre de Promoció Femenina de Burkina Faso avança a molt bon ritme

En dues setmanes la construcció del Centre de Promoció Femenina a Burkina Faso haurà finalitzat i s'iniciarà l'equipament. Les primeres noies ja es van començar a inscriure el passat dissabte 15 de setembre.

Es tracta d'un projecte que no hauria estat possible sense el finançament de moltes administracions públiques. A Aragó destaquem l'ajuda de l'Ajuntament de Jaca, Fraga, Monzón i la Comarca de la Hoya, i a Catalunya dels Ajuntaments de Sabadell, Sant Boi, Terrassa, i Abrera.

També s'ha sol·licitat finançament a través de l'Ajuntament de Castell Platja d'Aro i de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), encara pendents de resolució. A nivell privat compta també amb fons privats de VOLS i d'una organització austríaca vinculada als salesians, la Jugend Eine Welt.

Es tracta d'un projecte que es realitza conjuntament amb la col·laboració d'altres finançadors (VOLS ha contribuït a la primera part) i en aquest sentit les ongd salesianes Solidaridad Don Bosco (Sevilla) i Fundación Madreselva (Madrid), també col·laboren amb el projecte.

El projecte

El Centre de promoció femenina té com a objectiu millorar l'accés a la formació de les nenes i noies més vulnerables. El projecte s'insereix dins el Pla Integral d'Atenció a la Dona i la Joventut més desfavorida que està desenvolupant el soci local en Koubri, Ouaga.

El Pla pretén donar resposta de manera conjunta i detallada a les diferents problemàtiques que viu la població femenina i juvenil més desfavorida del municipi. Aquest projecte contribuirà a la construcció del Centre de promoció femenina per atendre la situació de precarietat que viuen moltes dones i joves a través de la qualificació i formació en oficis, alfabetització, ajuda a la inserció laboral, educació en valors, atenció en el lleure i en el temps lliure. Orientant i formant-les perquè puguin treballar i viure en condicions dignes i sortir de la pobresa.

El projecte contempla en una primera fase preveu la formació en cuina, costura i perruqueria, i després també en informàtica. L'alfabetització serà un element clau i transversal del projecte.

Darrera modificació el Dijous, 27 Setembre 2018 06:13
Valorar aquest article
(0 vots)
Tornar al principi