07 febrer

Educar amb l'esport al Paraguai

Paraguai oratori
Paraguai oratori Infants de l'oratori Fernando Mora dels Salesians al Paraguai

Al Paraguai prop de 227.000 nens i nenes de 5 a 17 anys estan fora del sistema educatiu, especialment aquells en situació d'extrema pobresa, treballadors amb discapacitat i indígenes. Més de la meitat dels estudiants no acaben l’educació bàsica.

Els Salesians de don Bosco, a través de l’Oratori a Fernando de la Mora volen millorar la qualitat educativa dels infants en situació de dificultat a través de l’esport i les activitats lúdiques. A través del joc, de les activitats lúdiques i esportives, es procura l’educació integral dels nois i noies en situació de vulnerabilitat. A través del joc ens apropem i coneixem als nois i noies del barri.

L’esport ensenya valos essencials com la cooperació, el respecte i la millora de la salud. L’esport és també una eina per arribar a nois i noies que són exclosos i discriminats i pot ajudar a rehabilitar a infants treballadors, enfortint les seves capacitats i oferint una oportunitat de joc.

Cada setmana participen de les activitats 400 nois i noies des dels 4 fins als 25 anys. Actualment es vol dotar a l’Oratori don Bosco de l’equipament necessari per a desenvolupar les activitats lúdiques i esportives que s’ofereixen. Podeu consultar aquí la presentació del projecte.

 

Darrera modificació el Divendres, 07 Novembre 2014 21:48
Valorar aquest article
(0 vots)
Tornar al principi