11 Mai

Darrer cap de setmana formatiu abans de l’experiència de Voluntariat Internacional

Aquest cap de setmana 9 i 10 de maig, s’ha realitzat el tercer i darrer cap de setmana formatiu organitzat per VOLS – Voluntariat Solidari, abans que una 15ena de voluntaris emprenguin aquest estiu un viatge en el que l’objectiu principal és viure una experiència de voluntariat internacional al sud. Ha tingut lloc a  la casa salesiana de Castellnou de Bages.

Dissabte es va treballar en consells de viatge i en posicionament ètic davant situacions possibles del voluntari/a a terreny, i es va introduir la temàtica dels projectes de cooperació.

A la tarda, també es va comptar amb la presència d'Eduard Ibáñez, de Justícia i Pau, que va parlar-nos sobre la globalització i el desordre econòmic global per apuntar possibles Propostes en favor d’un nou ordre econòmic al servei de totes les persones. Al final del dia el grup va poder reflexionar sobre els compromisos personals que es poden començar a prendre aquí i ara.

Diumenge el grup va endinsar-se en les possibilitats de viure el voluntariat des de la fe i la transcendència, i va començar a preparar la celebració de l'enviament dels voluntaris i voluntàries que tindrà lloc diumenge 21 de juny.

Ha estat una trobada en què també s'ha pogut gaudir de l'entorn natural i el bon temps, que ha servit per reforçar les relacions del grup, que molt properament coneixerà les destinacions de l'esperat viatge solidari.

Recentment, el portal informatiu Catalunya Religió ha publicat un mapa interactiu del voluntariat internacional 2015 de les entitats vinculades a congregacions religioses a Catalunya. VOLS hi som presents.

Darrera modificació el Dilluns, 11 Mai 2015 13:46
Valorar aquest article
(0 vots)
Tornar al principi