Imprimir aquesta pàgina
13 Des

Bernarda García rep el premi «Caminant junts» en el 60è aniversari de Mans Unides

Bernarda García rep el premi «Caminant junts» en el 60è aniversari de Mans Unides
En representació de tots els missioners i missioneres que treballen pels més desfavorits.
 
"Entre tots podem canviar una miqueta el món", així s'expressava la missionera salesiana Bernarda García, que porta gairebé 40 anys de labor missionera a l'Àfrica, després de rebre ahir a la tarda a l'Auditori Caixa Fòrum de Madrid el Premi "Caminant junts" de Mans Unides en representació de tots els missioners i missioneres que treballen pels més desfavorits en tants llocs del món.

Les ONGD Salesianes d'Espanya, entre elles Bosco Global de la nostra inspectoria, han col·laborat sempre amb ella i li tenen una gran estima per la seva professionalitat, disponibilitat i compromís amb el desenvolupament en qualsevol dels països de la zona de l'Àfrica Occidental Francòfona en els quals ha estat treballant.

Compartim dos testimonis de Sor Bernarda, l'entrevista que des de l'ONGD VOLS li van fer fa un temps compartint la seva tasca, i el testimoni que va enviar fa tot just un parell de mesos des de la seva missió a Burkina Faso amb motiu del Mes Missioner extraordinari - octubre el 2019.
 

Per primera vegada en els 40 anys que Mans Unides porta convocant els seus premis, aquest any ha estat la pròpia ONG la qual ha decidit, en votació interna, les categories i les persones a les que vol reconèixer la seva tasca, el seu treball i el seu suport a la defensa de la causa dels més desfavorits. D'aquesta manera, Mans Unides ha establert 11 categories de premis, que representen a tots els sectors que han fet possible el treball de l'ONG durant 60 anys.

Premis 60è aniversari

SM la Reina Sofia va rebre ja el "Premi Extraordinari Mans Unides 60è Aniversari" "en reconeixement al seu compromís amb les persones més vulnerables i necessitades i per la seva proximitat en el suport a la tasca que Mans Unides porta a terme en 60 països de l'món ». Ahir, no es va poder fer present en la celebració.
També els voluntaris i els socis han estat i són fonamentals per a l'ONG de l'Església Catòlica. Per això, l'Organització ha volgut premiar l'esforç dels milers de persones que han acompanyat la seva trajectòria durant aquests anys. Caridad Roa, voluntària durant més de quatre dècades, va rebre, als seus 96 anys, el Premi a "Tota una vida de lliurament", "en reconeixement a dècades de servei voluntari a la lluita contra la fam i la missió de Mans Unides". Per la seva banda, Carmen de Miguel, que segons els registres de l'ONG és la sòcia més antiga de l'Organització -de la qual, a més, en va ser presidenta des de 1984 a 1990-, ha estat guardonada amb el Premi a la "Sòcia exemplar" , "per la seva generositat amb els que menys tenen i la seva confiança de dècades en la tasca de Mans Unides, des del convenciment que un altre món és possible".
L'activista congolesa Caddy Adzuba, La2 de RTVE, Europa Press Social, els periodistes Rosa María Calaf i Nicolás Castellano iy La Noche de CADENA100, el Banco Santander España també entre els premiats.
Valorar aquest article
(0 vots)