09 febrer

Alejandro León, missioner a Síria, omple l’auditori de Salesians Sarrià

Ahir vam tenir el plaer de tenir entre nosaltres al missioner salesià Alejandro León, qui ha estat a Síria des del 2011 fins l’actualitat, i que durant aquest temps li ha tocat viure situacions extremes. Tot i això segueix defensant per damunt de tot “la dignitat del poble siri i de la seva gent”.

Pel matí el van entrevistar des del setmanari Catalunya Cristiana, que en breu n’oferirà l’entrevista en profunditat, i a la tarda 250 estudiants de primer curs de Grau Superior de Salesians Sarrià van atendre’l absorts per la passió que l’Alejandro va projectar en la seva xerrada.

Durant la xerrada va destacar la campanya de propaganda informativa que s’ha generat des de les diferents faccions enfrontades i va criticar durament les potències estrangeres pel seu paper en la lluita d’interessos a la regió, explicant que han convertit a la població síria en peons d’aquesta lluita.

L’Alejandro va animar als governs occidentals a no tancar les portes a les persones que ho deixen tot a la recerca d’un món millor, ja que “es tracta d’una crisi d’humanitat” i tot i que pot existir un grup molt reduït de persones amb voluntat de fer mal, la gran majoria necessita ser acollit amb unes mínimes condicions per a poder tirar endavant.

D’altra banda, interpel·lat per un estudiant sobre què es podia fer des d’aquí, ell va respondre que lluitar perquè es coneguin tots els punts de vista del conflicte, no només els d’una part interessada, fer lobby a casa nostre per evitar la venda d’armes a Síria, i a nivell més local, implicar-se en la Campanya Suma’t X els drets de la infància, que inclou Suma’t x Síria, duta a terme per les tres ongd salesianes, VOLS-Voluntariat Solidari, Jóvenes y Desarrollo y Solidaridad Don Bosco.

Més fotos a Facebook.

Darrera modificació el Dimecres, 20 abril 2016 14:04
Valorar aquest article
(0 vots)
Tornar al principi