05 Mai

Aigua per a Ouagadougou

Aquí us presentem un dels projectes que estem donant suport: la Instal·lació d’aigua al Centre Juvenil i de capacitació per a joves sense recursos a Ougadougou  a Burkina Faso.

Burkina Faso és un dels països més pobres del  món (ocupa el lloc 183 de l’IDHN del PNUD d’un total de 186 països). Ougadougou és la capital del país. Té una població d’1.200.000 habitants, en creixement per l’èxode rural: milers de persones fugen de les dures condicions de vida al camp, buscant una millor situació. Els nous assentaments de la ciutat estan desprovistos de serveis bàsics com electricitat, aigua i clavegueram. Tampoc hi ha centre de salut, ni desenvolupament de polítiques d’educació bàsica.

A la zona d’intervenció un 80% de la població no té accés a l’aigua potable i la taxa d’alfabetització és del 67%. Les dures condicions de la població s’agreugen en els joves sense feina, sense capacitació, amb un altíssim absentisme escolar i una carència enorme de cobertura de les necessitats bàsiques.

Per donar resposta a aquesta situació els Salesians de don Bosco acaben d’obrir el Centre Juvenil per oferir formació a joves situació d’alta vulnerabilitat, especialment les noies. El Centre Juvenil ofereix quatre tallers-oficis: perruqueria, tèxtil, cuina i prevenció. A més d’activitats d’alfabetització i altres. El centre està atenent a 110 noies i 70 nois entre el 17 i el 26 anys.

Malgrat que les activitats ja es van iniciar amb el curs escolar, el centre encara no disposa d’una instal·lació d’aigua potable, element essencial per al bon funcionament.La instal·lació d’aigua al Centre té un cost de 2.410’61€ que volem aconseguir amb les diferents activitats que durem a terme al llarg del curs especialment des de VOLS-Navas i VOLS-Sabadell.

Darrera modificació el Divendres, 07 Novembre 2014 22:18
Valorar aquest article
(0 vots)
Tornar al principi